Борисов: Пункт пред всяка болница да диагностицира докараните 02.11 | 19:00

Премиерът се обръща и към опозицията

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на здравния министър пред всяка болница у нас да се организират пунктове, в които да се диагностицират докараните по спешност пациенти. На работно онлайн съвещание с членове на правителството министър-председателят отново подчерта, че държавата не трябва да бъде блокирана. 

"Всеки един от вас, за всеки един случай, в своята си сфера, не отстъпва на първата линия", разпорежда премиерът на министрите. Препоръчва също да не се спират съдебните процеси, а където е възможно институциите да работят онлайн: 

"Всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят: маски-дистанция, маски-дистанция, за да не спре животът! Като юмрук трябва да бъде правителството! Юмрук, ама заедно с народа си." 

Съвместните действия на държавните институции трябва да продължат при строга организация, ред и пълна мобилизация, подчертава премиерът:

"Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение. Това, че не подадохме оставка е само било за тяхно добро - да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим. И ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза." 

Борисов предлага пред всяка болница да се организират пунктове за диагностика на пациенти.

"Да се направи такъв фургон. Да се закарват хората бързо да се диагностицират. Освен това и НОИ и МЗ имате хотелски бази във всички региони. Там може да се настаняват хората".

Премиерът се обръща и към опозицията: 

"Какви сте ги говорили, не искам да си ги спомням. Сега заедно дойде време да изведем държавата си. След март, каквото ще да става - в смисъл, който ще да управлява. Ще оставим пари да управлявате и вие, ако искате. Но ние си правим бюджетите така, че да продължим да управляваме".

Водещи