Борисов: Сърцето ми се къса, като дадат по новините разлив на фекални води 19.09 | 15:06

Премиерът откри новата пречиствателна станция в Созопол

От iNews.bg

Министър председателят Бойко Борисов и министърът на екологията Ивелина Василева заедно с кмета на Созопол Панайот Рейзи прерязаха заедно лентата на пречиствателната станция край града, която ще обслужва 4 хил. жители от региона и 30 хил. туристи през лятото.

"Сърцето ми се къса, когато дадат по новините, че има разлив на фекални води", призна премиерът в словото си при откриване на съоръжението. Той подчерта че откриването на пречиствателни съоръжения е едно от най-приятните му задължения и благодари на партиите, които са подкрепили ГЕРБ,за да имат стабилно правителство, пише в. "24 часа"

Борисов специално се обърна към Валери Симеонов, обявявайки, че само в Бургаско има предвидени половин милиард лева по оперативната програма.

Кметът на Созопол подчерта че пречиствателната станция е съоръжение, чакано 30 години.

След това заедно с Борисов обиколиха басейните, в които се извършват различните видове пречиствания. И това всичко се е изливало в морето, възкликна премиерът, докато гледаше мътилката.

След това той проведе кратка среща на 4 очи с лидера на НФСБ Валери Симеонов, но остави без отговор въпроса каква е била темата на разговора им.

Водещи

Най-четени