Борисов: Търсим вариант ГЕРБ да не участва в избора на нов шеф на КЗК 07.03 | 18:42

Премиерът разкритикува ДСБ и Радан Кънев, които продължават да се правят на опозиция, а участват във властта

От iNews.bg

ГЕРБ вероятно няма да вземат участие в избора на ново ръководство на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов е разпоредил да се намери начин те да участват в назначаването на нов шеф на антимонополния орган. Това призна самият той, цитиран от "Фокус". Според думите му той вече е разговарял по въпроса със заместника в ГЕРБ и председател на парламентарната й група Цветан Цветанов и му е възложил да се потърси вариант партията да не вземе никакво участие в съставянето на новата КЗК. Причината за решението на Борисов е, че според него в момента се води много долна политика, която няма да даде възможност да се градят политически стратегии на желанието на ГЕРБ да има стабилност и добре работеща държава.

За проблема той отправи директни критики към ДСБ и Радан Кънев, който по-рано днес се изказа, че са налице задкулисни договорки за новия състав на КЗК. Борисов заяви, че не може да разбере дали партията в крайна сметка е част от Реформаторския блок и съответно участва в управлението или пък вече е в опозиция. От една страна ДСБ на практика са в управляващата коалиция, тъй като имат министри, зам.-министри, областни управители и др. В същото време обаче са изкушени от партийните субсидии, които получават и властта. Така една част от тях много изгодно се опитват да се правят на опозиция и да явяват морални стожери на обществото, каза Борисов.

Той разкритикува депутатите на ДСБ, които често излизали от пленарна зала, когато се гласуват закони и така на практика бойкотират управляващата коалиция. В същото време обаче след това, ако отделни депутати от БСП и ДПС са подкрепили някое предложение на ГЕРБ, казват, че трите партии играят заедно, обясни Борисов.

Водещи

Най-четени