Борисов: Ще има поне още 7 акции на ДАНС, МВР и прокуратурата за незаконни боклуци 03.01 | 13:36

Всеки, правещ далавера на гърба на здравето на българите, ще си понесе санкциите, закани се той

От iNews.bg

"Поздравявам МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, където влизат по този начин. Подготвят се акции на поне още седем места". Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на участъка от "Балкански поток" в Плевенско във връзка с операцията на МВР, проведена в четвъртък, предаде Нова телевизия. При нея бяха запечатани складове, в които се съхранявали 9000 тона нерегламентирани отпадъци. Проверява се дали те са опасни и откъде точно са внесени.

"Всеки, който мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си понесе санкциите", категоричен бе Борисов.

"Винаги съм считал, че има персонална отговорност, има хора, които получават заплата за своята работа и са оторизирани, когато издадат един документ, той да е законосъобразен. Ако има хора, които са нарушили закона, тук наблизо е Белене, където да завършат своята кариера. Това е борба с корупцията", коментира премиерът във връзка с решението на РИОСВ за съхранение и горене на боклук на плевенската фирма, която не е имала нужния капацитет за подобна дейност. По информация на Нова ТВ в схемата е замесена същата компания, която беше струпала отпадъци под магистрала "Струма". 

Водещи