Борисов: Ще предложа за премиер човек като Лозан Панов 12.11 | 09:30

На въпрос ще разкрие ли най-накрая коя е мистериозната жена, която снима в спалнята му, Бойко се ядоса: Търся си еднин стар телефонен апарат и чак тогава ще кажа коя е Мата Хари

От Ростислава Иванова

Най-подготвен за поста на министър председател съм аз, но това би разцепило държавата. Това заяви Бойко Борисов. Според него това показват последните социологически проучвания.

"В такава криза трябва да има силни и опитни управляващи, но за съжаление това не може да се случи в момента. Ако трябва да предложа някой от партията за премиер, това би бил Томислав Дончев, защото той е най-подготвен, но това също няма да се възприеме добре, тъй като той е много обвързан с партията", заяви Борисов.

Той коментира, че вече е избран евентуален кандидат за премиер на ГЕРБ, като той е дал съгласие. Борисов дори даде за пример Лозан Панов. "Не казвам точно него, но бъдещото ни предложение за премиер тряж=бва да е такъв компромисен вариант като Лозан Панов".

"В случай, че прогнозите на социолозите се сбъднат и ние сме първи, то сме длъжни да се опитаме да излъчим правителство. Нашият кандидат ще има 100% свобода за избор на министри. Ние няма да поставяме условия", коментира още бившият премиер.

Според Борисов експертното правителство е измишльотина, защото няма как министрите да не са обвързани с управляващата партия. Той заяви, че един експерт може само да дава съвети, но решението се взима от партията.

Относно това с кого би било възможно ГЕРБ да направи коалиция, лидерът на ГЕРБ каза:

"Ние сме партия в центъра на дясното, нашите естествени съюзници са Демократична България и партията на Кирил и Асен. Не сме говорили с тях, но ако са достатъчно разумни трябва да са готови на преговори", заяви още Борисов.

Той категорично отрече да има каквито и да е договорки с ДПС, като подчерта, че това е правил Христо Иванов в предишния парламент, когато "разпределиха местата в комисиите".

Бившият премиер заяви, че никога не го е теглил поста на президент, но не успя в логическа връзка да отговори на питане уплашил ли се е от директен сблъсък с Радев за президент и защо се е скрил зад кандидатурата на Анастас Герджиков, вместо да поеме отговорност и сам да се хвърли в битката.

" Оставете ме да си почина. Сега си имам партия и парламентарна група, има достатъчно добре подготвени кандидати за президент като проф. Герджиков и Лозан Панов. Нека да остарея още и тогава може и да се замисля", коментира той.

Относно казуса с магистрала "Хемус", теглените милиони "ин хаус" преди да има дори отчуждение на имотите и разкритите нарушения относно ремонтите, Борисов каза:

"Вярно е, че се твърди, но няма нито един арестуван и разследван от прокуратурата, това говори достатъчно. Вече една седмица чакаме да разберем кой е този, който е изнасял пари в чували. Разбрахме само, че аз имам банка и вчера съм завел дело за това. Нека да ни арестуват всички, но да достроят АМ хемус. Сегашните на валст искат да бутнат мостовете по аутобана, които ние сме построили. Ин хаус не е българска дума, а е европейска и е законно чрез този способ да се възлагат строежи".

На въпрос ще разкрие ли най-накрая коя е мистериозната жена, която снима в спалнята му, Бойко се ядоса: Търся си еднин стар телефонен апарат и чак тогава ще кажа коя е Мата Хари. Преди да го намеря няма как да кажа и да го докажа. Снимат в спалнята ми с дрон, президентът Радев снимаше пръв. Но на фотосите аз си спя, а на другите някой влиза и ми слага банкноти в чекмеджето, после снима и си ги взима. Аз пари у нас не намерих, взимат си ги, след като снимат", избухна в несвързани обяснения бившият премиер.

Водещи

Най-четени