Борисов без малко да ни зарадва с по-високи пенсии и заплати 20.02 | 18:22

Борисов даде заявка за следващ мандат

От Христина Рафаилова

Премиерът без малко да увеличи пенсиите и заплатите с 50%, но вместо това подаде оставка.

Новината за евентуалното покачване дойде от публикуваната стенограма на заседанието на Министерския съвет.

След като министър-председателят обяви пред членовете на кабинета, че е подал оставка, той им заръча какво да правят, докато напуснат постовете си.

"Има някакво технологично време, не знам колко е по закон, до тогава всички си изпълняват ангажиментите. Ще работите така, че след изборите, ако хората определят пак ние да управляваме там, където ще се върнете, да не се е срутило. Това е много важно да го имате предвид. Иначе, още днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50%".

По думите хората щели да оценят жеста на кабинета. Според Борисов нищо чудно, като българите избират между това, което им се предлага от другите партии, отново да посочат ГЕРБ на вота.

След това премиерът благодари на министрите и им каза: "Мисля, че направихме доста добри неща".

Борисов даде като пример София и добави, че и страната щяла да заприлича на столицата, но гражданите сами си избирали съдбата.

"Хората излязоха на справедлив протест, действително кризата в света е страховита. Икономическият растеж на големите държави е около нулата или под нулата, за Европа е минус едно, сиреч под нулата, Европа още е потопена. Бедността и безработицата са бич във всички държави и никой не е предложил лекарство до този момент", каза Борисов.

Той добави обаче, че след четири години страната ни щяла да заприлича на скандинавските държави, които има газ и петрол заради местните ни находища.  

"Каквито и резултати да бяхме дали на изборите, защото ние четири години в най-тежката криза продължихме да бъдем първа политическа сила, щяха да кажат, че ние сме манипулирали изборите. До този момент аз винаги съм се явявал на избори по чужди избирателни закони с чужди централни и регионални избирателни комисии и винаги съм ги бил. Те отсега си правеха заявката, че ако загубят, значи изборите са манипулирани. Сега да си направят избори и да видим резултатите тогава. Още веднъж ви благодаря и лек ден", закри последното си заседание премиерът.

Водещи

Най-четени