Борисов в словашко задръстване: Ако това е в София, ще стане революция 13.11 | 12:38

В Братислава си нямат метро, а премиерът се похвали с нашето

От Филипа Тодева

Задръстванията в словашката столица Братислава изненадаха премиерът Бойко Борисов. На излизане от града в посока Нитра българският министър-председател попаднал в километрично задръстване.

"Видяхте какви огромни задръствания има. Това, което е в Братислава, ако е в София, ще стане революция. Километри задръствания, няма метро и още не са го почнали.

Така че – софиянци и българите ще ни оценят. Някой път става по-късно, но когато попътуват и видят, ще разберат, че сме направили неща, които се постигат действително много трудно и струват милиарди”, каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

На откриването на кооперативна борса в Нитра, Борисов подчерта пред присъстващите, че заедно със словашкия премиер Роберт Фицо заминават за Брюксел, за да участват следобед в срещата "Приятели на кохезията”.

Основните теми там ще бъдат свързани с бюджета за следващата 2013 година, както и с необходимостта кохезионната политика да продължи.

В словото си при откриването Борисов отбеляза, че Словакия е направила много през последните години, но огромно задръстване като това на път от Братислава за Нитра е аргумент за изграждане на инфраструктура.

Водещи

Най-четени