Борисов във Facebook: БСП да ми се извинят! 27.05 | 17:22

Лидерът на ГЕРБ посочи, че в контролирания вот попадат и други освен миньорите

От iNews.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не се извини на миньорите заради обвиненията, че вотът им е контролиран. По-рано днес БСП го призоваха да "спре да лъже и да се извини".

В отговор на това лидерът на ГЕРБ на свой ред поиска извинение. На страницата си във Facebook той написа:

"От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят, като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и медиите и пускат някакви прессъобщения, с които се опитват да замажат позорната си загуба на изборите и да отклонят вниманието от себе си."

По отношение на купения вот лидерът на ГЕРБ посочи, че освен миньорите от Бобов дол, в него попадат и "ромските гласове за БСП в Кюстендил, Сливен, Видин и други места. И ако някой трябва да се извинява за нещо – това е БСП, че в Кюстендилско заедно със своите коалиционни партньори са превърнали миньорите в роби."

Борисов посочи още, че ще поздрави хората при едно условие.

Ако пък всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място – тогава не само ще се извиня, но и ще ги поздравя. Но да твърдиш, че 34 хил. души са се объркали, е обидно за партията, която говори подобни неща. И ако от БСП днес нямаха очи да се покажат пред българите, то в прессъобщението им трябваше да пише само едно нещо – че Станишев и правителството подават оставки.

Водещи

Най-четени