Борисов е на работно посещение в Перник: Аз съм шофьор на Влади Горанов, стъпил ми е на шията 22.05 | 13:30

С тях в автомобила на НСО пътуват още финансовият министър Владислав Горанов, с който демонстрираха отлични отношение и се майтапеха

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов е на работно посещение в Перник, където, заедно с кмета на общината Станислав Владимиров, провежда инспекция на ремонтите по ВиК мрежата в града. Премиерът обърна разговора в шеги и закачки.

С тях в автомобила на НСО пътуват още финансовият министър Владислав Горанов, с който демонстрираха отлични отношение и се майтапеха.

"Водопроводът от Белмекен за Перник не е давал аварии досега. За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. Отстрани винаги е по-лесно да се дава акъл, но строителството е друго нещо – да го пуснеш и от първия път да върви. В града се копае здраво. С месеци текат поръчките, за да се стигне до смяна на водопроводите. Ако всеки е сменявал по един водопровод през десетилетията, нямаше да трябват 12 млрд. лв. за такива дейности", намекна с укор към предходните правителства Борисов.

"75% са загубите на ВиК-Перник. С промените се надявам да ги свалим на 45%. Нощният режим в града се държи заради загубите на вода. Има много голям интерес за жилищно строителство в Перник. Много бързо напредват дейностите и хората са доволни. До ноември всичко ще приключи. 4 лота се правят в целия град с довеждащи водопроводи. Всеки метър, който се подмени в Перник, ще свали загубите на вода", допълни кметът на Перник Станислав Владимиров.

Водещи

Най-четени