Борисов забрани на хората си да говорят с опоненти 17.05 | 10:41

Мярката е, за да няма спекулации за купуване на депутати

От Филипа Тодева

С вчерашните им бързи, бързи, бързи реакции, аз им благодаря на всички, че признаха нашата победа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с президента Росен Плевнелиев.

Президентът проведе днес разговори с парламентарно представените политически партии във връзка с провеждането на първото тържествено заседание на 42-рото народно събрание.

Първата среща бе с представители на ГЕРБ, следват БСП, ДПС и накрая "Атака".

"Каквото и да говори Волен Сидеров, видно е, че те с ДПС са се разбрали", коментира на излизане от президентството Борисов. Той изтъкна, че е забранил на хората си да говорят с политическите си опоненти по телефона, за да няма повече спекулации за купуване на опозиционни депутати.

Според него това, че другите партии не искат касиране, означава, че служебното правителство си е свършило работата и е провело честни избори.

С 200 000 по-малко избиратели са гласували за ДПС, с 200 000 повече - за БСП. Предупреждавах, че контролираният вот на ДПС ще отиде при БСП. С 200 000 по-малко избиратели са гласували за ДПС, те са отишли при БСП, каза Борисов.

В това, което БСП и ДПС правят, искат да ни обвинят нас. Да искат да направят правителство със 120 депутати, е ясно, че са се разбрали с другите две партии.

Ясно е, че с ГЕРБ не са се разбрали. Сценарият е – няколко депутати от "Атака" да напуснат, да гласуват за тях, после да бъдат заклеймени от Волен Сидеров, каза Борисов. Нека да видим какво ще гласуват в парламента и дали няма да разиграят този цирк, че са им откраднали депутати.

Похарчихме много пари за референдум за Белене. По-добре да се направят нови избори, смята Борисов. 

"БСП и ДПС играят като една партия – това стана ясно за всички. От техните позиции става ясно, че г-н Местан каза, че ще подкрепи кабинет с Пламен Орешарски."

"Станишев с кой ли не ме сравни - с Хитлер, със Сталин, с Кадафи, с кой ли не. Като са победени, говорят всякакви глупости, каза още той. 

Борисов отбеляза, че дори да има коалиция с "Атака", те ще разполагат със 120 депутати, а толкова ще имат и БСП и ДПС. Тогава щяло да става въпрос за гласовете на няколко народни представители и това щяло да породи действия, срещу които хората са гласували, като той, визирайки тайните договорки с депутати от други парламентарни групи.