Борисов заплаши: Спомнете си времето след като сдадохме властта 11.12 | 14:30

10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави, поясни премиера

От iNews.bg

Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето след като сдадохме властта предишния път - 10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на София Тех парк.

Борисов се похвали, че почти не минава ден, в който в България да не са премиери, президенти, еврокомисари, "да не се случват неща, които цели поколения са ги мечтали или не са мислили, че ще се случат”. "Радвам се на приятелството, което от години имаме с президента Плевнелиев. С часове сме седели и той ми е разказвал за визията, която има в много от сферите, и които вече са факт, и реалност. Винаги трябва един да бъде по-голям мечтател и визионер и после един по-голям прагматик, който да свърши работата”, каза Борисов.

Той обясни, че в София Тех парк иска да се съберат максимално много фирми и компании. "Огромни грижи и чрез ЕК и комисарите огромни пари се вливат в икономиката и инфраструктурата ни, за което ние връщаме с най-добрата охрана на шенгенската граница и с нашата солидарност, която получаваме всеки ден като оценка. Ще продължаваме да го правим и всички държави трябва да го правят, за да има тази солидарност”, каза Борисов. Той се похвали, че страната ни е втора по усвояване на еврофондове.

"Пожелавам тази стабилност да продължи. Всеки, който я нарушава да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път-10 млрд. беше загубата на държавата. Всеки да си прецени какво да прави”, добави премиерът.

Премерът вероятно нестабилността на управляващата коалиция, които започнаха след като доскорошния съдебен министър Христо Иванов подаде оставка. Още утре се очаква да стане ясна съдбата на Реформаторския блок или поне на част от него.

ДСБ се събира на заседание, на което ще реши окончателно минават ли в опозиция, както това стори лидерът им Радан Кънев. Той се появи днес в Народното събрание, но отказа да коментира каква ще е съдбата на излъчения от тях министър на здравеопазването Петър Москов и на останалите четирима министри от квотата на Реформаторския блок. Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че не вижда причини да минава в опозиция и позицията на Кънев си е негова лична. 

 

 

 

Водещи

Най-четени