Борисов и Медведев отчетоха ръст на стокообмена 04.03 | 16:44

Българският премиер разкри, че с руския си колега обсъждат пускането на нов ферибот от Бургас до Новоросийск

От iNews

За последната година стокообменът между България и Русия значително се е подобрил и това се дължи на активизираните контакти. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев по време на протоколната среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Руският премиер поздрави българската страна за националния празник. Стана ясно, че Русия има крупни проекти в България и ще продължи двустранното сътрудничество в сферите на икономиката, енергетиката и туризма.

Българският премиер от своя страна заяви, че през последните години има доста теми за дебатиране. По една или друга причина това е довело и до спад на стокообмена.

Борисов разкри още, че с руския си колега обсъждат пускането на нов ферибот от Бургас до Новоросийск.

По отношение на газовата сфера Бойко Борисов открои, че страната не прави нищо по-различно освен да си напълни тръбите отново след пускането на "Турски поток". "Не виждам причина България да няма добре развита газопреносна система и добра инфраструктура", каза още българският премиер.

Според Борисов по темата "АЕЦ Белене" ситуацията е променена, след като загубихме години и европейският съд "отсече", че двата реактора са български и трябва да си ги платим.

Водещи

Най-четени