Борисов и Павлова с изненадваща проверка на строежа на „Хемус” 02.05 | 15:47

Има шанс отсечката Белокопитово-Каспичан да бъде отворен за движение на 15 август

От Кристиан Костурков

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова направиха изненадваща проверка на изграждането на един от новите участъци на магистрала "Хемус” – Белокопитово-Каспичан. Въпреки празниците на мястото са работили 200 строители. Борисов и Павлова са останали доволни от напредъка на строително-монтажните работи. При добра мобилизация на работата, има шанс участъкът да бъде пуснат в експлоатация на 15 август, съобщават от Министерството на регионалното развитие. Междувременно на 7 май работа по 240-метров участък започват и археолози. Те ще имат на разположение 45 дни, за да извършат проучвателната си дейност.

От Министерството на регионалното развитие припомнят, че кабинетът "Орешарски" не беше разплатил нищо за своето управление. Служебното правителство и вторият кабинет на Бойко Борисов платиха на два пъти по 8 млн. лв., за да се издължат на строителите, които съвестно бяха вършили своята работа.

Участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала "Хемус" е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – пътен възел "Белокопитово" с разгърната дължина 10 км. В участъка се изграждат 11 съоръжения. През възела се осъществява връзката с пътищата Русе – Варна, София – Варна и шосето към Силистра.

Проектът за отсечката Белокопитово-Каспичан се осъществява по програмата "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура" и е на стойност близо 66 млн. лв. Дейностите се финансират изцяло със средства от републиканския бюджет. Строително-монтажните работи се изпълняват от "АМ Черно море” АД. Строителният надзор ще осъществи "Пътинвестинженеринг” АД.

Водещи

Най-четени