Борисов и Патриотите на тайна среща 16.12 | 15:24

Тя е в Министерски съвет, темата остава неизвестна

От iNews.bg

Представители на Патриотичния фронт са отишли в сградата на министерски съвет на тайна среща с премиера в оставка Бойко Борисов. За това съобщиха на News.bg източници от парламента, пожелали да останат анонимни, предаде КРОСС. Темата на разговорите остава неясна, но по всяка вероятност тя е евентуалното съставяне на правителство с мандата на Реформаторския блок.

Снощи, след срещата на Съвета на ЕС в Брюксел, министър-председателят обяви, че не изключва вариант ГЕРБ да подкрепи кабинет на РБ, но това ще стане ясно след преговори. А има и условие – Реформаторите да подкрепят промени в Изборния кодекс, които да въведат мажоритарна система за следващите парламентарни избори. От Блока обаче са съгласни само половината депутати да се избират така.

От ПФ пък се обявиха против тази система. По-рано през деня съпредседателят му и лидер на НФСБ Валери Симеонов обяви, че при такава система в парламента ще влязат чалгаджийки, мутри и т.н. Не е изключено целта на срещата между Борисов и патриотите да е те да бъдат убедени да подкрепят нов кабинет с мандата на РБ.

Водещи

Най-четени