Борисов и министри от кабинета ще посетят Бургас 23.09 | 09:14

Премиерът ще присъства и на старта на разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас

От Кремена Бедерева

Министър-председателят Бойко Борисов и министри от кабинета ще посетят Бургас, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът ще участва в церемонията за официалното откриване на МБАЛ "Черноморска” и общински медицински център в град Бургас. Лечебното заведение и центъра са изградени чрез публично-частно партньорство.

Министър-председателят ще посети село Порой, община Поморие, където ще бъде осветена църквата "Свети Димитър”. За довършване на строителството на храма Министерският съвет осигури 30 000 лева.

Премиерът Бойко Борисов ще присъства и на старта на строителните работи по разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас. Първият участък, предвиден за реконструкция се намира между гр. Поморие и кв. Сарафово, гр.Бургас.

По време на посещението си в областта министър-председателят ще бъде придружаван от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Участъкът, предвиден за реконструкция се намира между гр. Поморие и кв. Сарафово, гр.Бургас. В момента съществуващият път е двулентов, като разрастващите се туристически комплекси в някои участъци са в непосредствена близост до пътя.

С цел осигуряване на безопасни условия за движение е предвидено да се изгради 4-лентов участък с разделителна ивица от к. к. Слънчев бряг до кв. Сарафово. Дължината на пътния участък, който ще бъде разширен е 2,672 км.

Ремонтът е на стойност близо 6,35 млн. лв. с ДДС. Средствата са от републиканския бюджет. Изпълнител на строителството на обекта еДЗЗД "Трейс Слънчев бряг”.

Водещи

Най-четени