Борисов избил предпоследният бушон – Фидосова 23.08 | 12:18

А основният клапан остана, коментира бивш гербер

От Филипа Тодева

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров обяви, че новата политическа формация, в която той ще участва, ще бъде учредена в края на август. Пред "Нова телевизия".

"Това не е ГЕРБ. Това е чисто нова формация и в нея ще участват хора, които досега не са били ангажирани партийно и млади хора от други партии, които не са намерили реализация", каза Димитров.

Относно бъдещите лица, които ще влязат в новата формация, Димитров заяви, че са водили разговори със сегашни и бивши техни колеги от ГЕРБ, които са недоволни от ситуацията. Той обаче отрече вероятността да имат парламентарна група.

"Структурата на управление ще бъде хоризонтална без лидер. Нагледахме се на месии, на гурута. Ще бъде от млади хора в активна възраст и те ще имат един секретар, който ще управлява документите. Ние, ветераните бъдем консултативен орган”, допълни Димитров.

Той определи бъдещата формация като дясно – център, и бе категоричен: "Никой от нас няма да участва в изпълнителната власт под какъвто и да е повод”.

Емил Димитров потвърди, че на първи етап той ще финансира дейността на партията. Ще плати залата, в която ще се състои учредителния конгрес.

Във връзка с раздялата на Бойко Борисов с Искра Фидосова бившият депутат коментира: "Трябваше да избие предпазен клапан. А основният клапан остана. Изби предпоследният бушон”.

Водещи

Най-четени