Борисов излезе с остра позиция относно скорошното въздушно нападение на Иран срещу Израел 02.10 | 09:27

Необходимо е незабавно прекратяване на огъня в региона, съществува риск от ескалация, която да влезе в опасен цикъл и разширяване на конфликта в Близкия Изток."

От iNews.bg

Лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остра позиция относно скорошното въздушно нападение на Иран срещу Израел. В публикация в социалните мрежи в сряда сутринта, Борисов изрази своето категорично неодобрение към действията на Иран и подчерта необходимостта от бързи мерки за предотвратяване на по-нататъшно задълбочаване на конфликта.

В своето изявление Борисов заяви: "Остро осъждам нападението на Иран с ракети срещу Израел. Необходимо е незабавно прекратяване на огъня в региона, съществува риск от ескалация, която да влезе в опасен цикъл и разширяване на конфликта в Близкия Изток."

 

Тези думи идват в момент на повишено напрежение в региона, след като Иран извърши безпрецедентна атака с дронове и ракети срещу Израел вчера. Действията на Иран бяха в отговор на предполагаемо израелско нападение срещу иранско консулство в Сирия по-рано този месец.

Водещи

Най-четени