Борисов изпрати съболезнователни телеграми до Меркел и Коща 18.04 | 13:43

Премиерът предаде на колегите си в Германия и Португалия съпричастността ни след трагичния инцидент на Мадейра

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Португалия Антониу Коща във връзка с трагичния инцидент с туристически автобус на остров Мадейра, при който загинаха и пострадаха германски граждани.

"Приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент, при който загинаха и пострадаха германски граждани. Моля, предайте на близките на загиналите нашата съпричастност и подкрепа в този тежък момент, както и пожелания за успешно възстановяване на пострадалите", пише премиерът Борисов до канцлера Ангела Меркел.

В съболезнователния адрес до премиера на Португалия, министър-председателят Бойко Борисов посочва, че в този тежък за страната момент, България поднася своите съболезнования и е съпричастна с болката за случилото се на португалска територия. "Пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията", пише още българският премиер до Антониу Коща.

Водещи