Борисов иска таван на горивата от 2,7 лв., за да се види кои "лапат" от далаверата ВИДЕО 11.07 | 13:30

Говорих с Делян Добрев да изготвят предложението, по същия начин, както е в Унгария. Така ще спестим по 1,2 лева на човек, обяви лидерът на ГЕРБ от врачанското село Лиляче

От iNews.bg

Бойко Борисов посети врачанското село Лиляче, където кандидатът на ГЕРБ Вероника Ценова победи на балотажа кандидата на БСП. Бившият премиер бе посрещнат от Инициативния комитет, който издигна Ценова. Един от тях заяви, че повечето са бивши членове на младежкото БСП, които са си скъсали партийните билети и са подкрепили Ценова.

"Нищо не се промени. БСП искаха 70-годишен "младеж” за кмет. Четири мандата нищо не направиха. Младите искаме да променим нещо, да възродим селото. Оттук нататък ви подкрепяме”, каза младият мъж на Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ от своя страна заяви, че приоритет на партията винаги са били малките населени места, както и Северозапада.

"Година и половина застой! А пътят Мездра – Ботевград вече можеше да е готов. Така щяхте да сте си тук и да пътуват за 1 час до София – все едно сте жители на Кремиковци”, заяви Борисов. Относно БСП той даде пример, че е дал 137 млн. лева за Перник, където кметът те червен, а това правителство не е дала и стотинка на града.

"Младежите на БСП подкрепят кандидата на ГЕРБ и печелим срещу тях, защото хората искат развитие.  Година и половина застой! Нито ще правим правителство, нито  ще подкрепим такова – трябват избори, бързи при това. Сегашните оставят прехвърлят всички проблеми на Радев и следващото правителство. Не се знае дали ще имаме пари за пенсии, през август ще останем  без газ, защото хранилището в Чирен ще се изчерпа”, каза Борисов. Той критикува и решението на правителството за 25 стотинки отстъпка за литър гориво.

"Каква е тази мярка 25 ст. на литър отстъпка? Значи моята кола, ако е на лизинг, аз не мога  да я ползвам, но други с моите данъци ще могат да я получат. Ще предложим да се въведе таван на цената на горивото от 2,70 лева на литър. Говорих с Делян Добрев да изготвят предложението, по същия начин, както е в Унгария. Така ще спестим по 1,2 лева на човек. Тогава ще видим кои лапат от далаверата с нафтата и бензина”, каза Борисов.

Водещи

Най-четени