Борисов на път към „Хемус“: Големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари 11.10 | 11:00

"Докато сме с Каракачанов няма страшно”, заяви премиерът

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и се отправи към магистрала "Хемус", за да открие официално новия участък от Ябланица до Боаза. Борисов съжали, че по нашите магистрали българите са свикнали да шофират безплатно.

"Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари", коментира Борисов. "Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно изключително съоръжение. И продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за "Хемус". Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България", каза още той. 
 
"Тук, като дойдох за първи път, имаше една планина. 6 месеца предсрочно я пускат", каза премиерът. "Водите, които се събират от магистралата, се пречистват. Сега изглежда лесно", посочи той.

"Нашите отношения с Турция са добросъседски и много пъти, когато Европа е била против него, само аз съм отивал там. Натискът от турската граница - вчера един човек е влязъл оттам, днес", заяви премиерът по повод заканата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган към Европейския съюз да отвори границите за 3,6 милиона бежанци. 

"Докато сме с Каракачанов няма страшно”, заяви премиерът.

От своя страна военният министър посочи, че основание за притеснения няма. Въпреки това са взети всички мерки


"До този момент натискът на българска граница е нула и ние затова настояваме споразумението между ЕС и Турция да се спазва", каза още веднъж премиерът и отбеляза, че подходът трябва да бъде дипломатичен.  "Колкото сме по-пестеливи с думите в тази ситуация, ние с Турция нямаме проблеми в момента

Водещи

Най-четени