Борисов не отиде в парламента, но коментира дълга във Facebook 25.02 | 19:00

"След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката", нарежда премиерът

От iNews.bg

Цяла година повтарях, че правителството на Орешарски вдига дефицита. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лв.

Това заяви във Facebook премиерът Бойко Борисов. Борисов не отиде в парламента, където днес се състояха дебатите по ратификацията. Той благодари на парламентарните групи, които са подкрепили тегленето на заема от социалната мрежа.

"С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг", уверява той. Борисов приема критиките, че може би в началото не е комуникирал по най-правилния начин ратификацията, заради което бе отложено с една седмица гласуването.

"Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", пише още той. 

Водещи

Най-четени