Борисов обеща: Ще има великденски добавки за пенсионерите 08.02 | 13:45

Премиерът подкрепи инициативата на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел за мирно решаване на украинската криза

От iNews.bg

Кабинетът ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това обяви премиерът Бойко Борисов при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор, предаде "Нова телевизия". Премиерът не каза откъде ще се вземат парите и колко ще бъдат, но увери, че тази година ще има добавки за възрастните хора.

Бойко Борисов заяви, че абсолютно подкрепя инициативата на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел за мирно решаване на украинската криза.

Премиерът изтъкна, че сме членове на НАТО, но искаме да се влага разум и въпросът да се реши по дипломатически път. "Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва. Видно е, че всички се тревожат”, коментира той.

По отношение на скандала с подслушването на протестиращи при управлението на Пламен Орешарски, премирът посочи, че е възложил на всички служби да изготвят доклади. Повече информация по този въпрос ще има в понеделник. Предварителната информация от устни отговори, които е получил Борисов, сочи, че такова подслушване не е имало.

По темата за протеста на пожарникарския протест, той увери, че проблемите ще се решат.

Водещи

Най-четени