Борисов обяви: Даваме по 50 лева на всеки пенсионер за септември, вадим и 379 млн. за пътя Видин-Ботевград ВИДЕО 19.08 | 12:15

За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври, обеща премиерът

От iNews.bg

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември, заяви премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. Решението е било взето на правителственото заседание, което се провежда онлайн.

"На днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин”, написа премиерът.

Малко по-късно премиерът пусна и второ видео на страницата си във Фейса, с което информира за отпуснати 379 милиона лева. Вижте за какво:

Инфраструктурните проекти винаги са били във фокуса на работата на правителството. Те са неотменен приоритет, независимо от трудностите, пред които ни изправя пандемията от коронавируса. Защото нашата цел е още по-добро, по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки един българин.

Днес отпускаме до 379 млн. лева за модернизацията на близо 69 км от пътя Видин-Ботевград между пътния възел "Макреш" и обходния път на гр. Монтана.

Направлението Видин-Ботевград е водещ проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с модернизацията на трасето от "Дунав мост II" ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус”, "Тракия” и "Струма”.

Пътят Видин-Ботевград е като пълноводна река, по която хората и бизнесът ще се върнат в региона. В подкрепа на Северозапада ще са и предвидените 200 милиона евро в новия бюджет на ЕС, които успяхме да договорим в Брюксел за най-слабо развитите региони.

Продължаваме. Нека хората знаят, че сме обезпечили изграждането на модерна и съвременна инфраструктура.

Водещи

Най-четени