Борисов обяви: Доган поръчал атентат срещу него 21.02 | 13:27

Информацията за това е постъпил от партньорска разузнавателна централа, съобщи той

От Кремена Бедерева

"Благодаря, че приехте нашата оставка. След малко ще изляза да кажа и на тези хора, които са отвън. Ние сме били винаги хората на реда и всеки, който започне да прави, каквото и да било, свързан с обществения ред, няма да го приемаме за наш симпатизант."

Това заяви премиерът Бойко Борисов в пленарната зала, минути след като оставката му бе приета от парламента.

"Всяка приказка да се ходи на "Позитано", е долна провокация", продължи Борисов, "Ще помоля хората да се разотидат и да се надяваме оттук нататък държавата да може."

Бившият премиер се обърна към депутата от ДПС Христо Бисеров: "Досега съм мълчал, но да направите една комисия, да извикате директора на разузнаването да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, че подготвят атентат по мене, официален документ, не за размножаване и разпространяване".

Срещу Бойко Борисов е бил подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган, преди години, повтори отново самият той.

"Предлагам да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил от партньорска разузнавателна централа, в който се казва, че се подготвя атентат срещу мен. Там се казва, заради борбата, заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган, това каза премиерът в оставка от парламентарната трибуна.

Отидете, проверете автентичността на този документ, това е по време на вашето управление, досега си мълчах, каза Борисов."

Водещи

Най-четени