Борисов отчита утре пред ЕП българското европредседателство 02.07 | 10:41

В сряда тема отново ще бъде пакетът "Мобилност"

От iNews.bg

В Страсбург започва сесия на Европейския парламент. В рамките на събитието утре премиерът Бойко Борисов ще представи резултатите от българско европредседателство, съобщи БНР
Евродепутатите ще обсъдят и решенията от последния Европейски съвет, на който бе постигнат консенсус за миграционната политика на Евросъюза.
Лидерите на политическите групи в Европарламента ще оценят постиженията на българско председателство в дебат с премиера Борисов и с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер във вторник сутринта. Веднага след това в пленарната зала приоритетите на австрийското председателство до края на годината ще представи канцлерът Себастиан Курц.
В пленарната зала ще има и бъдат за резултатите от Срещата на върха на ЕС в края на юни, на която европейските лидери призоваха за споразумение относно политиката на миграция и убежище. В дебата ще се включи и председателя на Европейския съвет Доналд Туск.
Пред евродепутатите визията си за бъдещето на Европа ще представи полският министър-председател Матеуш Моравецки, а следващият европейски лидер, който ще направи това обръщение в ЕП, ще бъде гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на септемврийската пленарна сесия в Страсбург.
В дневния ред са и дебати по следващия бюджет на ЕС, преговорите по Брекзит и сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната.
В сряда тема отново ще бъде пакетът "Мобилност", когато предстои гласуване на преразглеждане на правилата на ЕС за автомобилните превози и товари.

Водещи

Най-четени