Борисов плаши избирателите си с ново управление на БСП и ДПС 23.07 | 09:22

Лидерът на ГЕРБ щял да управлява само ако има мнозинство в новото НС

От Христина Рафаилова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов използва сплашващи тактики, за да мобилизира избирателите си. Пред Нова телевизия експремиерът заплаши, че ако не спечели достатъчно гласове на предсрочния вот, за да има мнозинство в новия парламент, той пак щял да остави ДПС и БСП да управляват.

Партийният шеф заяви, че ако няма 121 депутати в следващото Народно събрание, той щял да остави ГЕРБ в опозиция. 

Сметките на Борисов били да кани други партии в бъдещия кабинет само ако има достатъчно народни избраници, които да подкрепят управлението.

Лидерът на политическата сила отрече да се е сближил с медиите, които доскоро яростно го атакуваха. 

Бившият министър-председател видя аналог между сценария да се унищожи Корпоративна търговска банка АД със собствената си партия, която преди години също била обект на опити да бъде разтурена. 

Борисов обеща депутатите му да влязат днес в пленарната зала, за да има кворум, само ако има точка за оставка на правителството. 

"Така, както намираха "Атака" една година да идват в парламента, да оглавяват комисии за Авиоотряд 28, за Петното, за Бирата, за всичките им щуротии по мой адрес, така да не плачат сега БСП, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа, така че за една седмица накрая да си сърбат всичката попара, която си надробиха една година", заяви лидерът на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени