Борисов пожела късмет на новото правителство 12.05 | 11:59

Новите министри влязоха в Министерски съвет

От iNews.bg

"Вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравление. Имаме всички аргументи да направим едно правилно, нормално, демократично предаване на управлението. Искам да отбележа, че дотук се стигна, след като нашето правителство изкара пълен управленски мандат и ако политическите партии в Народното събрание имаха вашите кураж и смелост, това можеше да е правителство в редовен парламент с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи и считам, че не бе правилно". Така бившият министър-председател Бойко Борисов посрещна в Министерски съвет Стефан Янев и служебните министри. 

"Надяваме се ние, като опозиция, и вие, като управляващи, да работим за благото на хората, демокрацията, честните избори, да не допуснете с машинното гласуване това, от което се опасяват хората", призова още Борисов. 

Той пожела успех на служебния кабинет. 

"Това е трети или четвърти път, в който сдавам властта. Много е трудно. Сега можем да си говорим и за кризата и за пандемията и как намираме пари, така че на ваше разположение сме, ако ви трябваме", каза още той. 

"Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани. Надявам се да се получи реална приемственост в краткия живот на съществуване на служебния живот. Да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача – организирането на изборите без особени сътресения и да поддържаме жизненоважните функции на държавата", каза от своя страна служебният премиер Стефан Янев.

 

Борисов към служебните министри: Президентът е направил отличен избор

Водещи

Най-четени