Борисов помоли жената с пръстените от ВМЗ за мир и любов 28.01 | 14:17

Доста хора до края на деня ще бъдат уволнени, анонсира премиерът в Сопот

От Ралица Стоянова

Премиерът Бойко Борисов се срещна с работничката от ВМЗ-Сопот Даниела Генкова, с която влязоха в задочен спор, информира агенция "Фокус".

Жената символично му прати вечерята си - лук, а той обърна внимание на златните пръсти по ръката ѝ.

Борисов помоли Даниела за мир и любов за в бъдеще. Жената прие. Премиерът направи това пред всички работници, които го аплодираха бурно.

Даниела се опита да се извини с думите "съжалявам”, но премиерът я прекъсна и каза, че не е нужно да съжалява. Важно е оттук нататък да има мир и любов. Работничката добави: "Работа и пари”.

"Доста хора до края на деня ще бъдат уволнени", съобщи още в Сопот премиерът.

Борисов не пожела да конкретизира, но каза, че всеки един от позицията на поста, който заема, трябва да се постарае да си върши добре работата, иначе може да му се търси отговорност.

Премиерът отложи уволнението на директора Иван Стоенчев и му даде срок. Борисов още веднъж посочи, че не е доволен от неговата работа. Министър-председателят каза на шефа на завода, че му дава срок от 15 дни до месец и ще дойде отново, за да види оздравителната програма на предприятието.

Бойко Борисов посочи още, че вече трябва да са стартирани няколко нови договора. В рамките на днешния ден работниците от ВМЗ-Сопот трябва да получат аванс.

"Това са български граждани и всяка една съдба ми е много важна”, категоричен беше премиерът.

Той обясни, че се среща с работниците "с открито чело", след като са изплатени всичките задължения към тях. Борисов каза, че е искал да има свършени дела и едва тогава да се срещне с работниците.

В Сопот премиерът съобщи, че прокуратурата проверява завода по сигнал на председателя на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Водещи

Най-четени