Борисов реже лентички в Шабла и Варна 03.02 | 10:31

В Шабла ще открие комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт, а във Варна - реновиран гимнастически комплекс

От Кремена Бедерева

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще пуснат в експлоатация днес пътя Дуранкулак – Каварна - ЛОТ 21 по Програма "Транзитни пътища" V, съобщиха от правителствения пресцентър.

Неговата дължина е 46.8 км, а стойността му - 17,4 млн. лв.

По-късно в Шабла премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт. Министерството отпуска 134 224 лв. за проекта на спортен клуб "Кария".

В рамките на визитата си във Варненския регион министър – председателят ще открие и обновеното отделение по "Гастроентерология” в МБАЛ "Света Анна” АД във Варна. До 2012 г. то е било част от клиника "Вътрешни болести”, но увеличаващият се брой болни с гастроентерологична патология налага създаването на самостоятелна структура.

Заради преструктурирането е извършен ремонт на третия етаж в ІІІ Корпус на обща стойност 86 000 лв. Закупена е най-ново поколение медицинска апаратура - на стойност 240 000 лв. Разходите за ремонтни дейности и закупуване на апаратурата са изцяло със средства на лечебното заведение. На събитието ще присъства и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Във Варна премиерът ще пререже лентата и на реновиран гимнастически комплекс. Оборудването с уреди на залата за спортна гимнастика възлиза на 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Цялостното обновяване на залата и прилежащите площи е извършено от "Варна” АД и Община Варна.

Водещи

Най-четени