Борисов с иск за 50 000 лева срещу Йордан Цонев 01.11 | 19:12

В понеделник щял да продължи с останалите клеветници

От Ивелина Георгиева

Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на стената си във Facebook.

Искът е на стойност 50 000 лева, уточнява Борисов. "В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава.

Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", допълва бившият премиер.

По думите му на заседанието на българския парламент на 31 октомври в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил е изказал сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството му.

"Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината. В понеделник продължавам със следващите клеветници", пише още експремиерът.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев нарече вчера лидерът на ГЕРБ мутра и основател на групировката СИК, докато депутатите спореха за назначенията в държавната администрация.

Изказването на Цонев бе провокирано от дебатите за създаването на временна комисия за кадровите назначения по времето на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени