Борисов с коментар на актуални теми преди днешното заседание на МС 29.01 | 10:27

Той забрани на министрите да се месят в конфликтите между инститциите и да ги коментират

От iNews

"26 милиона ще струва новият водопровод. Това е единственото решение да се докара вода до Перник за 40 и няколко дни." С тези думи премиерът Бойко Борисов започна днешния Министерски съвет. 

"Какъв беше въздухът на София, когато бях кмет и работеше Кремиковци? Повтарям, това са хора, които в лъжата, манипулацията и най-вече претакането на фактите по начин, по който те искат да изглеждат, нямат равни. В управленията на БСП и ДПС, защото днес те отново показаха модела, който искат да е алтернатива на ГЕРБ и Обединени патриоти, те къде подмениха водопроводите, колко километра подмениха, за да кажат, че когато дойдоха ГЕРБ и ОП това спря. За 70 г. водопроводът на Перник не е сменян и сега казват, че ГЕРБ и ОП спират водата.Това, че не е ремонтиран досега, струва допълнително 60 милиона лева и то извън водните цикли", отбеляза Борисов.

"По спекулациите, че сме искали България отново да бъде в чакалнята на еврозоната, това гарантира, че дори да стане грешка с управление на БСП, няма да пада КТБ и т. н. Второ, в еврозоната няма да си сред държавите на втора скорост, защото в общото европейско семейство общият портфейл, общите финанси, кой колко и защо харчи, всички искат да знаят в общия банков съюз какво е положението на българските банки. Това е целта!
 
Чудовищни неща чух, но в края на краищата днес финансовият министър ще покани управителя на БНБ Радев, Менда Стоянова, за всички страхове, които от опозицията искат да насаждат, да е необходима ратификация от Парламента, за да не кажат, че няколко души взимат такива решения. Защото тези хора единственото, което правят, е да си играят със страховете", наблегна Борисов.
 
"За напрежението между прокуратурата и президентството, премиерът препоръча ненамеса на управляващите: "А за конфликта между други институции ви забранявам да се месите, да дебатирате - това не е ваша работа. Имате си ежедневни задачи", заръча премиерът на министрите си.
 
"Не, ние не сме никаква страна там, точно обратното - ние си гледаме нашата институция. Единственото, на което съм реагирал напоследък, е когато казаха, че не съм отишъл на консултации (при президента). Не съм бил поканен. Няма случай, в който президентът Радев да е поискал министрите, и да съм отказал. Но да не съм поканен, да ми дърпаш хората, и после да кажеш че не съм отишъл. Ние не взимаме отношение по другите теми, не е наша работа! Като ви питат, всички имат глави на раменете и знаят какво правят - не е наша работа. Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние", поясни министър-придсидателят,цитиран от Канал3.

Водещи

Най-четени