Борисов се видя със Заев и го предупреди: Служебният кабинет ще избяга от отговорност за преговорите 17.06 | 11:10

От iNews.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на РСМ Зоран Заев, който е на посещение у нас.

"Ще имате много срещи днес. Аз съм убеден, понеже познавам хората, с които ще се срещате, особено за Радев, че ще ви кажат, че без парламент, нищо не може да се направи. Ще прехвърли отново, както навремето с "Грипен"-ите, към парламента. Сегашното служебно правителство има всички права и може да преговаря с вас. Нов договор, ако нашият не им хареса. Но те ще избягат от отговорност, както винаги правят. В същото време лъжат и евроатлантическите партньори, че са "за" членството на Северна Македония в ЕС”, заяви Борисов по време на разговора, който беше излъчен в социалните мрежи.

"Аз считам, че ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения млади българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни”, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него целта на сегашното правителство е да мине инициативата "Три морета", за да могат да дойдат "по-високи гости, от Америка". Той отправи предложение към Заев младежките организации на партиите да направят съвместен форум, за да не се мразят в бъдеще.

Водещи

Най-четени