Борисов се извини лично на софиянеца, тормозен в ГДБОП заради него (ДОПЪЛНЕНА) 17.08 | 12:06

Коцев признал на премиера, че не го харесва, той пък му обещал, че антимафиотите ще се обясняват за действията си

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов се е извинил на софиянеца, който бил привикван на разпит в ГДБОП заради гневен пост във Facebook срещу него.

"И така тази сутрин Министър - председателят ми звънна лично и ми се извини, че съм преживял това! Направо паднах! Подробности по късно!", написа Васил Коцев в социалната мрежа.

В коментари под поста, той уточни, че е споделил на премиера, че не го харесва.
 
"Каза ми, че ще има доста обяснения да дават", посочва още Коцев.

Публикацията, заради която е бил разпитван, е от април и е гласяла: "Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи".

Коцев е бил принуден от антимафиотите, чиято работа по принцип е да се борят с организираната престъпност, да пише под полицейска диктовка -първо, че не смята да убива премиера, а после - че се разкайва за думите си.

По-късно пред бТВ коцев обясни, че премиерът му се обадил сутринта около 8:20 ч. "Каза ми, че е научил за случая от новините и се извинява".

От разговора между двамата става ясно, че премиерът е разпоредил проверка, която да установи защо ГДБОП са действали по този начин.

"Той ми каза, че това не е начинът, по който трябва да се притискат гражданите на страната и поднесе своите извинения”, допълва още Коцев.

Борисов го уверил, че ако мъжът има някакъв проблем, може да му пише есемес, а премиерът ще го потърси обратно, за да говорят.

Премиерът, който инспектира ремонта на пътя Пловдив – Асеновград, потвърди пред bTV, че се е извинил. По думите му той е провел с Васил Коцев "много дружески разговор".

Водещи

Най-четени