Борисов си призна: Грешката за този резултат е моя 11.11 | 09:06

Цачева превъзхождала Радев във всяко едно отношение

От iNews.bg

Само два дни преди втория тур на президентските избори у нас представителите на ГЕРБ и БСП не спират активно да агитират за своите кандидати. Разбира се, изключение не прави и премиерът Бойко Борисов, който най-накрая призна, че грешката за резултатите на Цецка Цачева не е нейна, а негова. Проблемът бил в начина, по който беше проведена кампанията, а не в избрания кандидат.

"Грешката за този резултат е моя, а не на г-жа Цачева. Тя е най-подготвена. Цачева е по-добрият избор от Радев. Във всяко отношение го превъзхожда", заяви Борисов пред Нова тв.

По тази причина министър-председателят отново подчерта, че от крайния резултат на втория тур щяло да стане ясно дали ще продължи да работи същото правителство. Това щяло да е вот на доверие. Затова ако хората не ги одобрят, нямали право да управлява.

В същото време Цецка Цачева не пропусна възможността да каже някоя друга добра дума за Борисов и да го оневини за случилото се.

"Грешката, за която говори Бойко Борисов е, че не е подвел по популизма. Грешка ли е, че е търсил най-подходящия човек? Кой може от останалите ми колеги да бъде по-добър и по-подходящ от мен? Той казва, че кампанията беше такава, в която се отправяха популистки послания, невъзможни. Думите му бяха "сгреших, че не се подведох по популизма", обясни Цачева пред bTV.

Цачева загубила на първия тур заради факта, че била себе си. Правилният ход бил да се представи за човек, който би се харесал "най-много в едно мерене по някакъв критерий".

"В тази кампания аз съм била до край толерантна. Дори бях критикувана от моя щаб защо не отвръщам на нападките. Как може да отвърнеш на нападките, в които има само личностно заяждане? Няма нищо, с което да съм изложила държавата, да съм я накърнила и тук, и извън България. Няма какво да се каже и разбирам безсилието им, освен да се хванеш за външността ми”, допълни Цачева. 

Водещи

Най-четени