Борисов - сигурен в позициите на ГЕРБ 15.02 | 15:03

Лидерът прогнозира разпадане на социалистическата партия

От Цанка Донкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е сигурен в позицията на партията му. Той посочи, че ГЕРБ води пред БСП с 3-4%. Борисов прогнозира разпадането на социалистическата партия и посочи причините за това.

"ГЕРБ води с 3-4% пред БСП и подкрепата му расте, докато социалистическата партия се разпада под натиска на ДПС, на АБВ и на крайно леви формации, които говорят занационализация и за връщане на задължителната военна служба", заяви Борисов в Ямбол.

Той прогнозира и предсрочни избори, ако социологическите проучвания не покажат първенството на ГЕРБ. Според Борисов обаче трите партии няма да сдадат властта, докато не източат всички пари от държавата. Той уточни, че тогава ролята на ГЕРБ ще е да ги възстановява.

"Ако онези 500 милиона лева, които правителството раздаде на общините, бяха вложени като кофинансиране в програмата на Европейския съюз за 2014-2020 г., те щяха да ни ги върнат в размер на 2,5 милиарда лева. Лошото за управляващите е, че усвояването им трябва да бъде под контрола на Брюксел и от тях няма да могат да крадат", допълни Борисов.

Що се отнася до напускането на парламента от Владислав Горанов лидерът на ГЕРБ отговори, че го е взел като експерт, а не като политик, и не може да го принуди да стои в Народното събрание, където нищо градивно не се е случило през осемте месеца на неговото функциониране, допълва БТА.

Водещи

Най-четени