Боршош отказа да се яви пред депутатите, били пристрастни и необективни 24.07 | 14:32

Ексшефът на НДК ще отговори писмено на парламентарната комисия за похарчените милиони

От iNews.bg

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви на днешното заседание на Временната комисия в Народното събрание, която проучва как са харчени целевите средства за ремонта на двореца заради предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Новината съобщи самият Боршош в профила си във Фейсбук. "Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията", пише ексшефът на НДК, разследван от прокуратурата за неправомерно похарчени 17 млн. лв., предназначени за ремонта.

Боршош припомня, че комисията е започнала работа на 6 юли и оттогава е провела четири заседания "по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки".

Той изразява мнение, че "решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни".

Той изразява съмнения в добросъвестността и непредубедеността на някои от членовете й, а освен това допуска, че всички факти ще се изяснят в рамките на съдебния процес, след като прокуратурата му е повдигнала обвинение.

"Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината", пише Боршош. И допълва, че ще предостави на депутатите писмени аргументи.

На днешното заседание се очаква да бъдат изслушани бившият вицепремиер по българското председателство Деница Златева, бивши членове на борда на НДК, както и сегашният изпълнителен директор Ангел Митев.

Водещи

Най-четени