Братовчедката на Лидия: Майка й и сестра й са виновни затова да се запали 08.11 | 17:42

Пети ден 38-годишната Лидия Петрова се бори за живота си

От Теодора Кокаланова

Вече пети ден 38-годишната Лидия Петрова се бори за живота си, след като се самозапали пред президентството. 

Братовчедката на Лидия обвинява за случилото се майка й и сестрата й, които не са я подкрепили, когато се е разделила със съпруга си и се е наложило да живее сама на квартира, съобщава Нова телевизия.

Майката на Лидия-Снежана Петрова, продължава да твърди, че детето й е било принудено от някой да се самозапали. Тя отхвърля всички останали версии, включително и тази бившият й съпруг да я е принудил да се запали. Не смята, че разочарованието от живота би я принудило да стигне до подобна крайна постъпка.

Сестрата на Лидия-Даниела не крие, че двете не са се разбирали. Тя споделя, че преди време двете са имали спор за имот. Даниела обаче отхвърля лошите взаимоотношения между двете да са причина Лидия да се самозапали. 

Каквато и да е била причината на акта, близките й се молят за чудо. Те се надяват Лидия да посрещне рождения си ден, който е само след шест дни. Тогава тя ще навърши 39 години.

Младата жена се самозапали на 3 ноември пред сградата на президентството, докато вътре президент и политици провеждаха консултации за бъдещото управление на държавата. 

Лидия Петрова беше докарана в "Пирогов" с 90% изгаряния по цялото тяло и главата, включително и на дихателните пътища.

Според лекарите шансовете за оцеляването ѝ са минимални. Медиците определят състоянието ѝ като "несъвместимо с живота". Екипът на проф. Огнян Хаджийски заяви, че прави серия от вливания с медикаменти, които да облекчат болките ѝ. 

Въпреки тежкото ѝ състояние обаче поради високия процент изгаряния по цялото тяло, лекарите не губят надежда и са категорични, че ще направят всичко възможно да спасят живота на 38-годишната Лидия Петрова, майка на 11-годишен син.  

Водещи

Най-четени