Братът на Пламен Орешарски: Като дете беше кротък и умерен 28.06 | 13:00

Случващото се в страната се приема лично не само от премиера, но и от братята и сестрите му

От Елица Елефтерова

Ако се абстрахираме от това, което става през последните дни, наистина е гордост премиерският пост на Пламен Орешарски. Съжалявам само, че родителите ми не са живи, за да почувстват и те тази гордост за децата си. Това заяви братът на премиера Пламен Орешарски - Милети, в интервю за в. "Вяра".

Детските години на премиера, разказани от брат му

Живеехме в Бобов дол, разказва Милети и допълва, че си спомня ясно деня, когато с влак са пристигнали той и майка му от родилния дом в Дупница. Спомням си добре детството му, докато се пръснем после да учим извън града.

Аз преди него напуснах Бобов дол, отидох в казармата, след това бях студент, а той завърши гимназията в Бобов дол, след това служи войник и така се разпиляхме. Като дете беше кротък, това мисля и сега му личи, спомня си Милети. Кротък, умерен, не съм запомнил някакви кой знае какви изяви, било то на агресия или конфликтност с останалите деца, другарувал е с децата от махалата нормално, приятелски с всички.

Братът на премиера разказа и че настоящият премиер на страната се е научил да играе на шах, когато е бил на пет години, но сега едва ли има време за да играе шах.

Човешките неща вече са му чужди от години. Особено когато се занимава с държавна дейност и като министър, и сега като премиер. Но сме играли всички вкупом и шах, и табла, и "Не се сърди, човече", и футбол, и всичко друго…

За премиерския пост на своя по-малък брат 

Случващото се в страната се приема лично не само от премиера, но и от братята и сестрите му (Пламен Орешарски има трима братя и две сестри).

Попитан как околните са реагирали, когато Пламен Орешарски става премиер, Милети коментира, че "ако се опитаме да елиминираме лицемерието, присъщо на много от хората, в голямата си част са искрени в подкрепата, тъй като ни познават. В очите на хората, които ни познават, ние сме едно, а това, което се говори в страната – друго. Абсурдно е някой, който ме познава, да каже, че аз съм мафиот или съм свързан по някакъв начин с някого. По същия начин е и за брат ми.

Според Милети обаче в България, ако има свестни хора, то те трябва да бъдат унищожени. "Вече съм убеден, че е така. Убеден съм и че ще бъде и в бъдеще така, за съжаление. Още Ботев е казал, че у нас свестните ги смятат за луди. Историята и нашият съзнателен живот го потвърждават това. Бъдещето ще го затвърди!", допълва братът на премиера.

 

Водещи

Най-четени