Братя побойници докараха ромски бунт в Бяла Слатина 08.07 | 20:12

Двамата пребили 23-годишен кравар, който по-късно починал

От Лазар Тодоров

Двама братя от село Попица пребиха ром до смърт, който пасял кравите си на тяхна нива с неожъната пшеница. Битият пастир бил приет с рани по главата и тялото за лечение в белослатинската болница със съмнение за комоцио.

Той обаче не останал в хирургията, където бил пратен от лекарите и напуснал сам здравното заведение с обяснението, че трябвало да си донесе личните документи. В понеделник следобед на Красимир неочаквано му прилошало и той паднал мъртъв пред магазин в ромската махала на Попица, пише вестник "24 часа".

Жителите във врачанското село обявиха, че са готови да вдигнат бунт, ако не бъдат наказани братята. Десетки роми се събраха днес (8.07.) пред районното полицейско управление в Бяла Слатина, където бяха задържани за период от 24 часа двамата побойници. Ромите заявиха, че ако не бъдат взети мерки срещу извършителите, сами ще отмъстят за починалия 23-годишен кравар.

Според шефа на районното полицейско управление в Бяла Слатина Боян Тасков за показания били повикани няколко свидетели на побоя от Попица, но заедно с тях пред управлението дошли много жители на ромската махала, които нямали пряка връзка с инцидента от събота. Полицейският шеф е убеден, че ромите вече са се успокоили и ще изчакат мирно заключенията на официалното разследване по случая.

Водещи

Най-четени