Бреговата охрана спаси бедстващи край Калиакра румънци (СНИМКИ) 14.08 | 15:52

Яхтата им се повредила и станала неуправляема, хората не са пострадали

От iNews.bg

Спасителната операция е започнала през нощта в събота срещу неделя в района на нос Калиакра. На 12 август в 22:20 часа в Черноморския граничен координационно-информационен център в Бургас е постъпила информация от румънската гранична полиция за бедстваща яхта "Мelissa", с двама румънски граждани на борда. Единият от тях подал сигнал в румънския спасителен център. Яхтата била отплавала вечерта на 11 август от Истанбул за Констанца, но останала без захранване и на практика била неуправляема.

Незабавно към предполагаемите координати на бедстващия съд е насочен дежурният граничен полицейски кораб, намиращ се в момента на рейд в района на Калиакра. В операцията по търсене се включил и катер на Морския спасителен координационен център. Спасителните действия временно били прекратени през нощта.

Сутринта на 13 август яхтата е открита от дежурния граничния кораб 514 "Бургас". "Мelissa" е установена на около 15 морски мили южно от Каварна. Двамата румънски граждани не са пострадали. Повреденият плавателен съд е провлачен на буксир до пристанище Варна от полицейския кораб "Бургас", съобщиха от МВР.

Водещи

Най-четени