Брендо бил изключително влиятелен и силен в средите на организираната престъпност 17.05 | 14:39

На Евелин Банев е повдигнато обвинение за трафик на кокаин

От Кремена Бедерева

Евелин Банев-Брендо, който беше задържан с 24-часова полицейска мярка, е повдигнато обвинение в Швейцария за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа в размер на около 10 тона.

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Той посочи, че в момента се работи по случая и в следобедните часове ще има повече подробности, както и яснота дали Банев ще бъде задържан за 72 часа. По думите на Цветанов Банев е "човек, който е изключително влиятелен и силен в средите на организираната престъпност".

Министърът се обърна към политическите лидери, управлявали страната през последните 20 години, и попита как така през 1993-94-95 г. тези емблематични фигури не са били задържани и не се е работило по тях.

По думите на Цветанов от обиските и изземванията, които са направени вчера (16 май) при задържането на Банев, спокойно може да се потвърди това, което се говореше преди години - че "в България всъщност мафията си е имала държава".

Министърът заяви, че това, което продължава да прави българското правителство, ще продължи по същия начин, без въобще да се колебаят спрямо представителите на тежката организирана престъпност, които генерираха огромен финансов ресурс с прането на пари от организирана престъпна дейност.

 

Водещи

Най-четени