Британски автобуси с Wi-Fi тръгват по линии 60, 64, 77 и 309 в София 04.05 | 16:00

Обновяването на общинския автопарк обаче ще е от октомври

От iNews.bg

В София ще бъдат доставени предсрочно през септември 110 нови автобуса, а през октомври ще бъдат пуснати в експлоатация по линиите 60, 64, 77 и 309. Това съобщи на пресконференция в гараж "Малашевци" шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов, цитиран от БТА.

В новите превозни средства има безплатен интернет, видеонаблюдение в пътническия салон, климатик, рампа за детски колички и хора с увреждания.

Двигателите на автобусите са произведени във Великобритания и са сертифицирани от компетентния орган по одобрение на Обединеното кралство - VCA. Единствено шасито и купето на автобусите са изцяло произведени от китайска компания.

Те отговарят на най-високия екологичен стандарт Евро 6. Скоростната кутия е произведена в Германия. Разходът им на гориво е 38 литра на 100 километра.

Избраната фирма-доставчик е "Джънджоу Юйтун Бус Ко. лимитид". Тя е най-големият производител на автобуси в света с годишно производство над 65 000 автобуса от всички класове и типове двигатели.

Фирмата е носител на множество престижни награди за иновации, качество и сигурност на автобусите. През 2011 г. дружеството печели наградата Световен автобусен производител на годината на представителното световно изложение в Кортрийк, Белгия, посочи Монов.  

Водещи

Най-четени