Британският посланик ще посети Търново и Павликени 16.09 | 09:43

Дипломатът и местната власт ще обсъдят просветната система и еврофондовете

От Кремена Бедерева

Британският посланик Джонатан Алън ще посети Велико Търново и Павликени на 16 и 17 септември /неделя и понеделник/. Той ще бъде придружаван от вицеконсула Теодора Манева и Вили Ангелова, съветник в политическия отдел на посолството, предаде sever.bg.

Програмата на посланика ще започне в 17:30 ч. на 16 септември със среща с британски граждани, живеещи в района на Велико Търново и Павликени. Те ще споделят впечатленията си от живота в България и ще имат възможност да научат повече по темите, които ги вълнуват.

На 17 септември от 9:00 ч. Джонатан Алън ще открие учебната година в ОУ "Климент Охридски” в Павликени, а в 10:00 ч. ще проведе среща с Центъра за междуетнически диалог и толерантност Амалипе. Ще бъде обсъдена работата на организацията за намаляване на броя на децата, отпадащи от училище.

В 11:00 ч. британският посланик ще се срещне с кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, както и с началника на полицията в града Ивайло Христов. Посещението ще продължи със среща с кмета на Велико Търново инж. Даниел Павлов и областния управител проф. Пенчо Пенчев от 14:00 ч. На двете срещи ще бъдат обсъдени усвояването на европейските фондове в региона, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и отношенията с британските граждани.

След срещата с кмета на Велико Търново от 14:45 в общината представители на медиите ще имат възможност да зададат въпроси към посланик Алън, инж. Панов и проф. Пенчев.

В 15:00 ч. Джонатан Алън ще проведе среща с началника на полицията във Велико Търново комисар Живко Косев, за да обсъди сътрудничеството с полицията в случаите, когато британски граждани са жертви или извършители на закононарушения.

Посещението на британския посланик във Велико Търново ще завърши със среща в компанията Мегапорт ООД, на която ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата пред бизнеса в България, бизнес климата и опита на фирмата в изпълнението на проекти, финсансирани с европейски средства.

Водещи

Най-четени