Брутално убийство на дете в сливенско село 16.08 | 09:15

Преди да бъде пребито до смърт, 7-годишното момиченце е било изнасилено

От iNews.bg

Момиченце на 7 години е било намерено изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние около 15 часа в четвъртък. То незабавно е било откарано в болница, където е починало, съобщава БГНЕС.

По първоначална информация, има улики, които сочат, че убиецът е 21-годишен младеж на име Мартин, който живеел в съседна къща на тази, в която живеело семейството на убитото детето. В четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект.

2176697

Кметът на село Сотиря Димчо Георгиев заяви пред репортер на БГНЕС, че все още няма достатъчно информация, а полицията разследва. По думите му, пожарна и полиция, както и военна полиция, гранична полиция, горски служители и хеликоптери са в селото.

2176696

Предполага се, че заподозреният за убийството е избягал в гората, но версиите са много, заяви още Георгиев. Времето е лошо, в района вали дъжд и затова издирването ще бъде усложнено.

Заподозреният е странил от останалите жители на селото, каза кметът Димчо Георгиев. Не е имал компания и хора, с които да е близък. Издирваният мъж не е жител на село Сотиря, живеел е във вилната зона и е слизал в селото, за да пазарува.

Кметът не потвърди кой точно е заподозрян, като уточни, че днес полицията е извикала много хора. Георгиев не изключи възможността жителите на селото да сформират екипи за издирване на заподозрения. "Познато е лицето, виждали са го тук".

"Нормално семейство. Тук беше на детска градина момиченцето, нормално се грижеха за него, беше добре облечено, чисто. Няма признаци, че не са се грижили за детето или да се спекулира. Голяма трагедия. За всички в селото е шок", допълни още кметът Георгиев.

Пред репортер на БГНЕС жител на селото също потвърди, че заподозреният за убийството на 7-годишното дете е избягал в гората. Той живеел в селото от много години. Преди време е заплашвал малките деца, а преди това е лежал в затвора за кражби.

В четвъртък 7-годишно момиченце беше открито изнасилено и пребито в село Сотиря, Сливенско. Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние. Откарано е в болница, където е починало.

Полицията е затворила всички подстъпи към селото.

Водещи

Най-четени