Бум на самоубийствата във Варна 28.11 | 11:14

83-годишен мъж почина, а жена на 85 г. е в тежко състояние

От Цанка Донкова

Мъж на 83 години е починал, а 85-годишна жена е в тежко състояние, след като двамата са посегнали на живота си, съобщава варненското регионално издание "Петел".

Мъжът е приел голяма доза отрова и въпреки усилията на лекарите от Военноморска болница, те не са успели да се преборят за живота му.

В тежко състояние е и 85-годишната жена. Тя е опитала да се самоубие с лекарства. Пациентката все още е под опеката на токсиколозите.

Още един случай на опит за самоубийство тази седмица отчитат от здравното заведение. То е на млад мъж, който в отчаянието си е посегнал към бутилка със силен киселинен препарат. Състоянието на пострадалия е стабилно.

Още няколко варненци са посегнали на живота си. Те са на възраст между 30 и 50 г., съобщиха още от Клиниката по токсикология във Военноморска болница.

Всички пациенти, които са направили опит за самоубийство, работят с психолог, за да преодолеят депресията.

При възрастните хора обаче установяването на подобно състояние е много трудно от близките им. Тежките заболявания или чувство, че са в тежест на семействата си, кара хората в напреднала възраст все по-често да посягат на живота си, твърдят психолози.

Водещи

Най-четени