Бургазлии ще се разхождат в подземна улица 09.01 | 13:10

Подобрения очакват центъра на Бургас

От Цанка Донкова

Подобрения очакват центъра на Бургас. Той ще претърпи мащабна реконструкция, която ще бъде реализирана чрез проекти през следващия програмен период 2014-2020, съобщават от пресцентъра на общината.

Проектите за промените бяха представени от зам.-кмета по европейски политики и околна среда Атанаска Николова. Сред най-големите от тях са мащабната реконструкция на пл. "Тройката", изграждането на подземна улица, подобряването на транспортните услуги чрез реализирането на проекта за Интегриран градски транспорт, изграждането на Централна автобусна спирка пред БСУ, мащабното обновяване на Автогара Юг, реконструкцията на следващия етап на ул. "Александровска" , на ул. "Богориди" и на старата част на Морската градина.

Чрез ОП "Региони в растеж" Община Бургас ще обнови изцяло 170 000 кв.м. улици в ж.к. "Възраждане" и 140 000 кв.м. в централната част на града, стана ясно още по време на общественото обсъждане.

"Предстои да се разширим и мрежата от велоалеи в Централната градска част", обясни още Николова.

Сред амбициозните проекти на администрацията е и трансформирането на рушащата се сграда на бившата немска болница в Музей на съвременното изкуство и Библиотека.

Водещи

Най-четени