Бургазлия се сдоби с дъщеря, след като му вдигнали с паяк колата 09.03 | 15:13

Мъжът се чуди къде да намери измислената си щерка

От Цанка Донкова

60-годишен бургазлия се сдоби с несъществуваща дъщеря Тодорка. Мъжът разбрал за съществуването ѝ, след като тя е разписала наказателното му постановление след акт за неправилно паркиран автомобил, съобщава Флагман.

Йордан Янев се опитал да докаже пред Общината в Бургас, че няма дъщеря, а двама сина и няма как подписът да е неин.

"През 2012 г. паркирах неправилно и автомобила ми беше репатриран. Нормално е - не съм оспорвал нарушението и служителката, която ми написа акта, каза да чакам Наказателното постановление и след това да си платя глобата от 30 лв. Зачаках! В един момент през 2013 г. получих известие от частен съдия-изпълнител и отидох да разбера какво е станало. Там ми съобщиха, че са завели дело въз основа на връчено ми Наказателно постановление! Казах, че такова нещо не са ми връчвали и ме насочиха към Общината, за да разбера как е станало това. Там ми показаха разписка, подписана от моя дъщеря Тодора", разказва Янев.

Мъжът е баща, но на двама сина. По времето, когато се е разиграла случката, той е живеел сам и никой не е имал достъп до апартамента му.

"Даже и синовете ми - те живееха със семействата си на отделни адреси, а и лице с такова име няма сред тях!", посочва потърпевшият.

Янев е подал жалба в Общината, но получил отговор, че е надеждно уведомен.

"От този момент станах баща на неизвестна дъщеря! Същевременно сумата от 30 лв. набъбна до около 200 лв. Поисках съдействие от Районен Съд Бургас, но ми отказаха, защото съм нямал заведена преписка. След около месец отново се пробвах и този път ме уважиха, но до толкова, че да препратят документите отново до Общината! Питам ви драги приятели сега какво да правя - пари за съд и адвокати не мога да отделя - пенсията не ми позволява. Къде да търся дъщеря си - може пък да е някоя богаташка и да ми помага в живота!”, предполага бургазлията.

Водещи

Най-четени