Бургас пропищя от нашествие на черни скорпиони, нахлуват и в домовете на хората 10.07 | 09:42

Членестоногите жилят, само ако бъдат настъпени или нападнати

От iNews.bg

От жегите и влагата в целия Бургас са плъзнали черни скорпиони. За страховитото нашествие алармира читател на морския сайт Флагман.бг, който намерил членестоного в банята си в апартамент на ул. "Рилска" в града. Скорпионът е с размер 5-6 см. 

Бургазлията признава, че всяка година през лятото забелязват гадините да пълзят из жилищните комплекси, но не и у дома.

"Живеем на четвъртия етаж, съседите също се оплакват. Открихме няколко по стълбищното пространство, забелязваме ги и по улиците, из целия град са, нещо страшно е", пише нашият читател Иван Й.

Това не е първият случай на открит скорпион в Бургас. Макар и да е стресиращо за хората, членестоногите са характерни за морския град. Активни са през летните месеци, пропълзяват в апартаментите обикновено през канализацията.

Скорпиони в България могат да бъдат забелязани най-често под камъни, под кората на дърветата или оградите, в мазета или тавани.

Важно е да се знае, че скорпионите в у нас не са отровни и никога не нападат сами човека. Инцидентите с тях обикновено се случват при случайно настъпване или друга интервенция от страна на хората. За разликата от българските скорпиони обаче ухапванията от тропическите им събратя въобще не са толкова безопасни, а може да има сериозни, а често и фатални последствия.

Водещи

Най-четени