Бургас расте 22.04 | 13:47

Село Черно море става квартал на морския град

От Цанка Донкова

Село Черно море става квартал на град Бургас. Това решиха общинските съветници по време на заседание, съобщава агенция "Фокус".

Искането е внесено от Инициативен комитет, представляващ 25% от имащите право на глас жители на с. Черно море. Селото е разположено на 6 км. от Бургас. То наброява 2500 жители, от които 1870 избиратели, се казва в мотивирано становище на кмета на селото, Любомир Събев, до кмета на община Бургас и председателя на Общинския съвет.

Сред мотивите за присъединяване са, че голяма част от населението на селото учи и работи в Бургас. Намаляването на транспортните разходи до града ще даде възможност на по-голяма част от населението да посещават културни и спортни събития, организирани от общината и ще мотивира повече хора да работят в Бургас.

"В селото има две лекарски практики, но се налага хората да посещават специалисти и лаборатории в града. Местното население смята, че присъединяването към Бургас, ще даде нов тласък в развитието на инфраструктурните обекти, които ще до по-висок стандарт на живот", се казва в становището на Любомир Събев.

Най-четени