Бургас с нова канализационна мрежа за 21 милиона евро 06.12 | 14:25

Проектът включва изграждането на нов главен водопровод, инсталация за пълно пречистване на отпадъчните води и канализационната мрежа

От Силвия Стоядинова

Нова канализационна мрежа бе открита в квартал "Победа" в Бургас. Съоръжението е  изградено е по Проект "Интегриран воден проект за град Бургас", Лот 2.

Общата стойност на проекта е 21 млн. евро, от които 48% грант от програма ИСПА на Европейския съюз и 52% съфинансиране чрез договор за заем между ВиК-Бургас и Европейската банка за възстановяване и развитие".

Проектът включва изграждането на нов главен водопровод, инсталация за пълно пречистване на отпадъчните води, разширяване на вътрешната водоснабдителна мрежа в квартала и канализационната мрежа.

По време на изпълнението на проекта са спестени около 400 000 евро, които ше бъдат вложени във възстановяване на уличните настилки в кв. "Победа”, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Сред гостите при откриването бяха премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Росен Плевнелиев и кметът на Бургас Димитър Николов.

Преди дни в черноморския град бе подписан договор и за интегриран градски транспорт, койтое първи подобен проект по мащаба си. По-късно той ще стартира и в столицата и в други областни центрове.

Водещи

Най-четени